Rovatok

FWS hírek

Minden, ami FWS :)

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Általános tudnivalók a végjátékról és a csodaépítésről - II.

2008.08.18. 22:41 :: Vicaby

Védők

A csoda fenntartásának és építésének két nagyon fontos feltétele van: az egyik, hogy elegendő védelemmel tudjuk ellátni a csodánkat, így az ellenfél, vagy a natar nem tudja számottevő rombolással lassítani az építést... a másik pedig, hogy el tudjuk látni ezt az "elegendő védelmet" BÚZÁVAL. :) Mint tudjuk, védőből sosem elég... Viszont ha nincs búza, akkor nemcsak a seregek vesznek éhen, hanem az építés is beragad, hiába van minden másból tele a raktár. (A csodában nem lehet használni az NPC-t sem.) 

Tudnivalók a védelemről:

[forrás a DSI csoda blog, de ennél jobban mi sem tudnánk összefoglalni]

"Milyen egységet küldjek a csodába?
Bármilyen furcsa, sajnos sokan nem tudják, hogy milyen egységeket küldjenek a csodába, vagy olykor készakarva küldik be a sok búzát fogyasztó, és keveset védő egységeket.
Hogy mindenki lássa, kiket érdemes a csodába védőnek küldeni, egy rövid összefoglalást készítettünk...


Római egységek:
A római egységek közül a védelemben a két legfontosabb típus, akiket várunk: a légiós, és a testőr. A többi római egységet csak akkor érdemes beküldeni, ha nagy sereget akarunk megfogni, de erről időben értesítünk majd mindenkit.

Akiket tehát NE küldjetek: birodalmi, Equites impratoris, Equites caesaris, tűzkatapult, faltörő kos szenátor.

 

Germán egységek:
A germán egységek legfontosabb védője a lándzsás. A lovasok ellen a legfontosabb védő, ezért ha germán vagy, fejleszd ki a huszas páncélzatot, és küldd be a csodába. Mivel germán játékosból mindössze fele annyi van, mint rómaiból, ezért nekik még szorgalmasabban kell gyártani a védőket.
A másik fontos germán egység a felderítő. Mivel csak egy búzát eszik, ezért a legjobb, hogy ha a csodát a kémlelés ellen vele védjük be.


A germánok rendelkeznek lovas védővel, ez a paladin. Őt már annyira nem szeretjük a csodában, mert kettőt eszik, ennek elelnére gyalogos ellen jól véd, és más germán egységre az istállóból voltaképpen nincs szükségünk.

Ne küldjétek a csodába: teuton lovag, buzogányos (az egyik legelemibb hiba buzogányost védeni küldeni), csatabárdos, faltörő kos, katapult, törzsi vezető. Ezeket az egységeket hívd vissza, ha netalán beküldted őket.

Gall egységek:
A gall egységek alap védője a phalanx. A gallok egyik feladata, hogy a testőrökhöz hasonló mennyiségű phalanx legyen a csodában.
A másik fontos egység a druida lovas. Sokan nem szeretik, pedig búzafogyasztásra kiszámolva a második legjobb gyalogos elleni védő, ezért őket is szívesen látjuk a csodában védekezni.
Kérdéses egyég a haeduan. Sokan beküldik védekezni, mert megbabonázza őket a 165 egységnyi védekezés, ám az búzafogyasztásban 55-ötjelent, ami alig jobb, mint a római légiós. Őket az építés közepefele szeretnénk behívni, amikor már jópár szinten túl vagyunk.

A többi gall egységre nincs szükség, tehát ne küldd be: kardos, villám, falromboló, harci katapult.

- o -
Kedves klántársunk, ha ezt végigolvastad, akkor kérlek nézd végig az eddig beküldött védelmedet. Ha olyan egységre bukkansz, akikről azt írtuk, hogy ne küldjed be a csodába, akkor kérlek hívd vissza.

Ha gondot okoz a visszahívandó egységek ellátása, küldd el őket támadni az ellenfeleinkhez! Mint láthatod, főleg támadó egységekről van szó, így rombolást tudunk végezni az ellenfeleink soraiban, ahelyett hogy a csodában az értékes búzát a védőink elöl ennék el." 

[grafikai kieg.: Morpheus RexXx]

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sifihirek.blog.hu/api/trackback/id/tr2622163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beacska 2008.08.21. 14:58:02

szia!
a római felderítökröl nem írtatok semmit...:(((
pedig az is a védelem része lehet....

....bár 2-t zabál....

akkor vissza, v. maradjon, v. küldjek még????

Ala74 2008.08.21. 19:55:02

Alapvetően germán kémeket kell használni, mert, mint mondtad te is, azok csak egyet esznek :)
süti beállítások módosítása